مشاوره تحصیلی
ارسال شده توسط هومن نکویی
بهمن ۲۵, ۱۴۰۲
725 بازدید
در فلات ایران، دست کم از پانزده هزار سال پیش، انسان زندگی میکرده است. دربارهٔ چگونگی آموزش و پروش مردمانی که پیش از آریاییها در این سرزمین زندگی میکردند آگاهی چندانی در دست نیست.
نزدیک به چهار هزار سال پیش، آریاییها و از آن جمله مادها، پارسیها و پارتیها به سرزمین ایران مهاجرت کردند. مادها در غرب و پارسیها در جنوب و پارتیها در شرق فلات ایران ماندگار شدند و حکومتهایی تشکیل دادند.
مادها در حدود هفصد سال پیش از میلاد در سرزمینهای غرب ایران چیره شدند و دولت ماد را بنیان گداشتند. در دورهٔ مادها، کودکان و نوجوانان راه و رسم زندگانی و کار و جنگاوری را در خانه و ایل میآموختند. آموزش رسمی مخصوص روحانیان بود. روحانیان، گذشته از خواندن و نوشتن، اصول و مراسم دینی، اخترشناسی و شیوههای پیشگویی سرنوشت دیگران را در مراکز دینی فرا میگرفتند. مردم دیگر از خواندن و نوشتن بیبهره بودند. مادها خطی شبیه خط میخی داشتند.
در دوران هخامنشی، آموزش رسمی ویژهٔ روحانیان زرتشتی (موبدان)، شاهزادگان و دولتمردان بود. اما چون در آیین زرتشت آموزش و پرورش به مانند زندگی مهم شمرده شده بود، مردم ایران به پیروی از گفتار حکیمانهٔ زرتشت، یعنی پندار نیک، گفتار نیک و کردار نیک، اخلاق و مهارتهای سودمند را به فرزندان خود آموزش میدادند. در آن زمان آتشکدهها جایگاه رسمی آموزش بودند و موبدان علاوه بر درسها مذهبی، پزشکی، ریاضی و اخترشناسی نیز درس میدادند.
نخستین دانشگاه
در دورهٔ ساسانی فرهنگ و تمدن ایرانی به شرق و غرب گسترش یافت. اما هنوز هم آموزش به گروهی خاص محدود میشد. در این دوران مهمترین مرکز علمی و آموزشی دوران باستان، دانشگاه جندیشاپور، در شهر گندی شاپور به وجود آمد. این شهر را شاپور ساسانی بنیان نهاد و تا حدود قرن چهارم پس از اسلام آباد بود. در دانشگاه گندی شاپور دانشمندان ایرانی در کنار دانشمندان هندی، یونانی و رومی به فعالیت علمی و بحث و گفت و گو مشغول بودند. وقتی مدرسهٔ آتن در سال ۵۲۹ میلادی بسته شد، بسیاری از دانشمندان یونانی به گندی شاپور مهاجرت کردند. در زمان خسرو انوشیروان بیمارستانی در این شهر ساخته شد و آموزش طب ایرانی، یونانی و هندی رونق گرفت. آموزش در دوران قاجار در دوران قاجار جنگهای ایران و روس رخ داد که با شکست ایرانیان و از دست رفتن بخشهای زیادی از ایران همراه بود. البته ان شکست دردناک باعث شد که دولتمردان دلسوز و فرهیختگان جامعهٔ آن روز به علت شکست ایرانیان آگاه شوند که همانا بیخبری از دانش و فن آن روزگار بود. از این رو، در سال ۱۲۳۱ هجری قمری، ۵ نفر دانشجو به انگلیس فرستاده شد؛ نخستین چاپخانهٔ سربی در ۱۲۲۷ هجری قمری در تبریز به کار افتاد؛ نخستین روزنامه را میرزا صالح، از دانشجویان فرستاده شده به انگلیس، به نام کاغذ اخبار در ۱۲۵۳ هجری قمری منتشر کرد؛ و نخستین مدرسه به شیوهٔ امروزی با همت میرزا حسن خان رشدیه در ۱۲۵۴ هجری قمری در ارومیه و در سال بعد در تبریز کار خود را آغاز کرد. بنیانگذاری دارالفنون دارالفنون مرکز آموزشی دانش و فن نوین بود که در سال ۱۲۳۱ هجری شمسی با تلاش میرزا تقیخان امیرکبیر در تهران بنیانگذاری شد. نخستین معلمان این مدرسه، اروپایی و بیشتر اتریشی بودند. نخست صد نفر فراگیر از میان فرزندان اشراف و بزرگان دولتی برای تحصیل در آن انتخاب شدند که در رشتههای نظامی، پزشکی، داروسازی، معدن و مهندسی به تحصیل مشغول شدند. دارالفنون آزمایشگاه فیزیک، شیمی و داروسازی و کارخانهٔ شیشه و بلور و شمعسازی و چاپخانه داشت و فراگیران علاوه بر مطالعهٔ نظری، به فعالیتهای عملی نیز میپرداختند. برای مثال، مسیو کرشیش اتریشی، که معلم توپخانه و ریاضی بود، به کمک دانشجویان خود دستگاه فرستندهٔ تلگراف ساخت که آغازی برای گسترش ارتباط از راه دور در کشور بود. آموزش و پرورش نوین بر اساس قانون اساسی ایران، آموزش و پرورش برای همهٔ کودکان و نوجوانان ایرانی تا دورهٔ متوسطه رایگان است و دولت وظیفه دارد امکان تحصیل را برای همگان از طریق وزارت آموزش و پرورش فراهم سازد.تغییرات مقاطع تحصیلی
در قانون اساسی فرهنگ مصوب آبان ماه ۱۲۹۰ هجری شمسی، دوره ابتدایی به عنوان اولین دورهٔ تحصیلی و مدت آن شش سال ذکر شدهاست. پس از آن تعلیمات ابتدایی، عمومی، اجباری و مجانی اعلام شدهاست. کودکانی که روز اول مهرماه هرسال شش سال تمام داشتند میتوانستند در پایهٔ اول ثبت نام کنند. طبق این قانون اساسی، دورههای تحصیلی ایران شامل دوره ابتدایی ۶ سال و دوره اول و دوم متوسطه هرکدام ۳ سال بودهاست. در سال۱۳۳۹ ساختار آموزشی کشور تغییر کرد و شامل دوره ابتدایی ۵ سال، دوره راهنمایی ۳ سال و دوره متوسطه ۴ سال شد. در سال ۱۳۷۰ دورههای تحصیلی شامل دورههای زیر شد: ۱. دوره آمادگی (۱ سال): پیش دبستانی در سالهای اخیر به مقطع ابتدایی افزوده شدهاست. در واحدهای پیش دبستانی کودکان پنج ساله به مدت یک سال بنابر اهداف خاص این دوره، آموزشهای لازم را دیده و برای ورود به دورهٔ ابتدایی آماده میشوند. به همین دلیل به آن آمادگی نیز میگویند. ۲. دوره ابتدایی (۶ سال): کودکانی که روز اول مهرماه هرسال شش سال تمام دارند، در دوره ابتدایی ثبت نام نموده و به مدت شش سال این دوره را میگذرانند. ۳. دوره راهنمایی (۳ سال): پس از تغییر مدت دورهٔ آموزش ابتدایی (سال۱۳۳۹)، دورهای به نام راهنمایی به مقاطع تحصیلی آموزش همگانی افزوده شد. این دوره از سال تحصیلی ۴۰–۳۹ در ایران آغاز گردید که مدت تحصیل در آن سه سال است. قبول شدگان دورهٔ پنج ساله ابتدایی در دورهٔ راهنمایی ثبت نام میکنند. ۴. دوره متوسطه (۳ سال): پیش از ۱۳۷۰، فارغ التحصیلان دورهٔ راهنمایی تحصیلی وارد دورهٔ متوسطه میشدند. مدت دورهٔ متوسطه چهار سال و شامل دو گرایش نظری و فنی وحرفهای بود (دوره متوسطه نظام قدیم). ازسال تحصیلی ۷۲–۱۳۷۱ دورهٔ متوسطه به صورت نظام ترمی- واحدی به صورت آزمایشی در چند واحد دبیرستانی آغاز گردید. ۵. دوره پیش دانشگاهی (۱ سال) از سال تحصیلی ۹۳–۱۳۹۲ مقاطع تحصیلی به این صورت درآمده است: ۱. دوره آمادگی (۱ سال) ۲. دوره ابتدایی اول(۳ سال) کلاس های اول تا سوم ابتدایی ۳. دوره ابتدایی دوم(۳ سال) کلاسهای چهارم تا ششم ابتدایی ۴. دوره اول متوسطه (۳ سال) کلاسهای هفتم تا نهم ۵. دوره دوم متوسطه (۳ سال) کلاسهای دهم تا دوازدهم با توجه به مطالب فوق نتیجه می گیریم دانش آموزانی که قصد گرفتن دیپلم دارند باید تمامی مقاطع فوق را بر اساس آخرین قانون مصوب آموزش و پرورش طی نمایند و قبول شوند. نکته : در دوره متوسطه دوم دروس شامل عمومی و تخصصی می باشد. دروس عمومی شامل دروسی است که در تمامی رشته های تحصیلی مشترک می باشد.مانند آمادگی دفاعی-نگارش 1-تربیت بدنی -دین و زندگی 1 و …. دروس تخصصی شامل دروسی است که خاص ان رشته است . مثلا زیست شناسی 1 مربوط به رشته تجربی است.هندسه 1 مربوط به رشته ریاضی می باشد.برقکار صنعتی درجه 2 مربوط به رشته برق صنعتی و کاربر رایانه مربوط به رشته کامپوتر می باشد. حال برای اخذ دیپلم باید تمامی دروس عمومی و تخصصی رشته خود را اخذ و نمره قبولی کسب نمایید . سوال : آیا همزمان می شود دو دیپلم اخذ نمود؟ جواب : بلی . مثلا شما در رشته ریاضی مشغول به تحصیل می باشد . همزمان با طی نمودن دروس تخصصی رشته های فنی مثل برق یا کامپیوتر در آموزشگاههای آزاد فنی و حر فه ای می توانید پس از پایان دوره متوسطه دوم این مهارت ها را به مدرسه بزرگسالان تحویل و نسبت به اخذ دیپلم دوم اقدام نمایید. جهت کسب اطلاعات بیشتر و رفع ابهام می توانید با شماره زیر تماس بگیرید. 071-38754216 مهندس نکوئی
برچسب ها:
وردپرس
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
ضرورت آموزش علوم رایانه برای کودکان و دانشآموزان
چرا آموزش علوم رایانه برای دانشآموزان در مدارس مهم است؟...
ضرورت یادگیری و آشنایی با کامپیوتر
یادگیری مهارتهای کامپیوتری در دنیای امروز از لحاظ اجتماعی، اقتصادی...
ICDL
گواهینامه کاربری کامپیوتر در اروپا (ECDL ) که درسطح بینالمللی...
13 استراتژی دیجیتال مارکتینگ برای فروشگاه آنلاین
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت...
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.